Autour

de la

Belgique.

Laat België ons baken zijn, de thuis die op ons wacht. Maar vooral: de start van avontuur.

Le Petit Tour leidt je classic car op onvermoede wegen door de landen om ons heen. Landen die gezegend zijn met een symfonie van wondermooie routes, speciaal gecomponeerd voor jou en je co-piloot.

Ontdek het ene jaar de vlakke Lage Landen, een ander jaar glooiend Duitsland, romantisch Frankrijk, de Luxemburgse parel, trotseer het Kanaal...

En beleef vooral heerlijke momenten, culinair genot en prachtige natuur. Verwacht vrienden en verbroedering. En de vrijheid om je eigen ding te doen.

Le Petit Tour 2024

woensdag 11 september 2024 > zondag 15 september 2024

Vijfde keer strafste keer? Wie weet. Het wordt alvast onze verste keer, want zo’n jubileum vraagt om iets bijzonders. Le Petit Tour wordt voor één enkele keer een Grand Tour: jij mag het vliegtuig op richting Kroatië en een kamer met balkon in de Balkan. Mét zon (op eenvoudig verzoek).

2019

Waregem – Rotterdam – Leeuwarden – Utrecht – Willemstad

2020

Noodgedwongen home sweet home, courtesy of corona.

2021

Waregem - Valkenburg - Düsseldorf - Kassel - Keulen - Valkenburg

2022

Waregem - Malmedy - Frankfurt - Fulda - Königswinter - Malmedy

2023

Waregem - Schengen - Straatsburg - Baden-Baden - Baden-Baden - Schengen

2024

Zadar - Split(2x) - Lustica Bay(2x) - Dubrovnik

Richting noord, oost, zuid of west; finaal zal blijken: thuis is wellicht best. Maar de weg ervandaan en er terug heen is niet minder dan een must.

Het parcours

Woensdag 4 september // Waregem

We warmen op in Waregem met een plezante pre-start. Je classic car krijgt z’n technische keuring, er is de obligate administratieve check, en naar intussen goeie traditie kun je in een korte regularity bewijzen hoe goed je wel bent. En er daarna met een glas in de hand samen een boom over opzetten.

Nog één weekje. De zon lonkt.

woensdag 11 september // Zadar > Split

Pittoresk. Of adembenemend. Of ‘Miljaar, dat is hier mooi.’ Er zijn meerdere manieren om de Dalmatische kust in woorden te vatten. Er is maar één goeie manier om ze écht te beleven. De rit tussen Zadar en Split wordt niet minder dan betoverend. Vijf jaar: zo’n jubileum vraagt om iets bijzonders, hadden we dat al gezegd?

donderdag 12 september // Split > Split

Je wordt wakker waar je vanavond weer tussen de lakens duikt: in Hotel Le Méridien. Vandaag doen we namelijk een ‘double split’. Kronkelende wegen brengen je naar het wonderschone Krka National Park, met z’n zeven watervallen en de prachtige Plitvice-meren. ‘Miljaar dat is hier mooi,’ we horen het u ook hier weer zeggen. Wanneer de dag z’n einde nadert, keren we onze car en gaat het weer zuidwaarts naar de kust. Wie durft vanavond een banana split te bestellen?

vrijdag 13 september // Split > Lustica Bay

Wakker in a split second! Klaar voor de langste rit van de reis tot helemaal in Montenegro? Kijk rechts en je ziet de azuurblauwe Adriatische Zee, kijk links en je blik botst op het Dinarische gebergte: bekend om z’n stijlvolle steilheid.

Je rijdt nu langs schilderachtige dorpjes, panoramische uitkijkpunten en ronduit adembenemende vergezichten op de baai van Kotor, onze Montenegrijnse thuisbasis voor de volgende twee nachten. Slapen en dineren doe je vandaag en morgen in The Chedi, op een steenworp van het hotel waar James Bond dat deed in Casino Royale. Vodka Martini, anyone?

zaterdag 14 september // Lustica Bay > Lustica Bay

Groot is Montenegro niet, maar het binnenland is wel bloedmooi. Elke steen ademt hier geschiedenis. Elk kerkje, elk klooster beschikt over een rechtstreekse lijn met de Almachtige. En de natuur doet wat ze het beste kan: ronduit prachtig zijn. De ‘Baai van Bond’ die je gisteren al zag - de Boka Kotorska - is zelfs UNESCO-werelderfgoed. Om het met Iggy Pop te zeggen: Lustica for life. Laat die closing party hier maar komen!

zondag 15 september // Lustica Bay > Dubrovnik

Bye bye, baai. Onze jubileumeditie zit er bijna op... maar niet voor we nog een laatste keer de pracht van onze gastlanden mogen aanschouwen. We cruisen naar Dubrovnik: de Parel van de Adriatische Zee. Tijd voor Het Laatste Middagmaal, en dan de vlucht terug met een koffer vol magische herinneringen. En nu al goesting in volgend jaar. Dan blazen we zes kaarsen uit.

Je classic car brengen wij - zoals altijd - veilig voor je thuis.

Praktisch

Organisatie

Le Petit Tour is een organisatie van Lessix. Dat zijn Benoit Claus, Mathieu Claus, Frederik Daenekindt, Louis De Jaegere, David Oosterlynck, Laurent Suys.
Meer over ons.

Wanneer

woensdag 11 september 2024 > zondag 15 september 2024
Woensdagmorgen vertrek vlucht - zondagmiddag einde rally en prijsuitreiking met aansluitende terugvlucht

Kostprijs

Prijs omvat inschrijving / deelname in organisatiekosten / roadbooks / vluchten / kledij / aanwezigheid technische interventie teams / bagagewagen / kosten verplichte verzekeringen / kamer met ontbijt (op basis van dubbele kamer, overnachtingen in 5* hotels) / apero en catering op bepaalde dagen / transport heen en terug van oldtimer op vrachtwagen

Voorwaarden

Enkel de voertuigen gebouwd tussen 1930 en 1975 (modeljaar) worden toegelaten. Voertuigen gebouwd na deze datum, maar waarvan een identiek model (zelfde type én motorisatie) reeds vóór 1975 in productie was mogen deelnemen aan de selectie.

Het toegelaten aantal deelnemende voertuigen is 70 voor zover ze zijn voorzien van hetzij een BEHVA Identificatiefiche, hetzij een Internationale FIVA Identity Card of een Registration Document for Vehicles of Potential Interest.

Het organiserend comité behoudt zich het recht voor om de inschrijving van een voertuig te weigeren zonder hiervoor een reden te moeten opgeven. Wordt de inschrijving niet aanvaard, dan zal het inschrijvingsgeld integraal worden teruggestort.

Het reglement en de voorwaarden kunnen binnenkort hier gedownload worden.

Vorige editie