Autour

de la

Belgique.

Laat België ons baken zijn, de thuis die op ons wacht. Maar vooral: de start van avontuur.

Le Petit Tour leidt je classic car op onvermoede wegen door de landen om ons heen. Landen die gezegend zijn met een symfonie van wondermooie routes, speciaal gecomponeerd voor jou en je co-piloot.

Ontdek het ene jaar de vlakke Lage Landen, een ander jaar glooiend Duitsland, romantisch Frankrijk, de Luxemburgse parel, trotseer het Kanaal...

En beleef vooral heerlijke momenten, culinair genot en prachtige natuur. Verwacht vrienden en verbroedering. En de vrijheid om je eigen ding te doen.

Le Petit Tour 2022

woensdag 14 september 2022 > zondag 18 september 2022

Le Petit Tour maakt elk jaar een lus in of rond België en duurt telkens vier dagen. Het start- en eindpunt bevindt zich altijd op maximaal 250 kilometer van Waregem. Wij brengen daar jouw classic car heen, jij rijdt er zelf naartoe in het comfort van de wagen die je voor je dagelijkse verplaatsingen gebruikt.

Je cruiset 4 dagen, op je eigen tempo. Of je neemt deel aan de regularity. Alles mag, niks moet. Je ontdekt in elk geval een buurland, maakt vrienden, en wou dat dit bleef duren.

Helaas...er is een laatste stop. Daar plaatsen wij je classic car op onze speciaal uitgeruste opleggers, en jij stapt weer in de wagen waarmee je uit België bent vertrokken. Jij rijdt comfortabel huiswaarts; wij brengen je classic car intact terug.

Elk jaar ontdek je zo een nieuwe symfonie van routes voorbij de landsgrens. Met België als baken.

2019

Waregem – Rotterdam – Leeuwarden – Utrecht – Willemstad

2020

Noodgedwongen home sweet home, courtesy of corona.

2021

Waregem – Valkenburg – Düsseldorf – Kassel – Keulen

2022

Van de Hoge Venen naar de Rijn

Richting noord, oost, zuid of west; finaal zal blijken: thuis is wellicht best. Maar de weg ervandaan en er terug heen is niet minder dan een must.

Het parcours

woensdag 14 september // waregem > malmédy

Je laat je classic car in goeie handen bij ons achter. Wij zorgen ervoor dat hij straks veilig en wel op het startpunt voor je klaarstaat. Intussen rijd jij met je (co-)piloot richting Hoge Venen. Vol verwachting, zonder meer.

donderdag 15 september // malmédy > frankfurt am main

Start. We rijden onder de Hoge Venen en de Eifel door en trekken richting Rijn. Onderweg doorkruisen we uitgestrekte bossen, velden en valleien. We komen voorbij het kleine Gerolstein, groot geworden door een bron van helder parelend water. Ook de groene hel van de Nürburgring is niet veraf. Even later steken we in het pittoreske Kaub die magistrale rivier over waarvan de naam verwijst naar wijze woorden: panta rhei. Alles stroomt.

Onze eerste avond dineren we meteen in grote stijl in Villa Kennedy, aan de oevers van alweer een andere rivier: de Main. Jawel, alles stroomt.

vrijdag 16 september // frankfurt am main > fulda

We trekken dieper Duitsland in, flirten met de grens tussen de deelstaten Beieren en Hessen, en belanden in de mooie barokstad Fulda, waar ook het bekende bandenmerk van de Goodyear-groep z’n naam vandaan haalt. Duitsers rijden met Fulda, al sinds 1906.

zaterdag 17 september // fulda > königswinter

En dan keren we om, westwaarts richting Eifel. Ons eerste richtpunt is Gießen, de universiteitsstad aan de oevers van de Lahn. Vrijwel onmiddellijk daarna volgt het indrukwekkende Schloß Braunfels dat over het gelijknamige kuuroord waakt. En eindigen doen we in het adembenemende Steigenberger Grandhotel & Spa Petersberg, met zicht op het Zevengebergte en de Rijn. België ligt op een boogscheut, en ligt daar goed: ons wacht nog een fabelachtige soirée.

zondag 18 september // königswinter > malmédy

We dwarsen het weergaloze Nationaalpark Eifel en scheren langs de Hoge Venen richting Malmédy. We drinken nog een glas, lunchen nog eens samen, en dan...Tja, dan beginnen we stilaan te verlangen tot we een jaar later zijn.

Praktisch

Organisatie

Le Grand Tour is een organisatie van Lessix. Dat zijn Benoit Claus, Mathieu Claus, Frederik Daenekindt, Louis De Jaegere, David Oosterlynck, Laurent Suys.
Meer over ons.

Wanneer

woensdag 14 september 2022 > zondag 18 september 2022
Woensdagmorgen vertrek rally - zaterdagavond einde rally - zondag verbindingsetappe en terugvlucht

Kostprijs

Prijs omvat inschrijving / deelname in organisatiekosten / roadbooks / kledij / aanwezigheid technische interventie teams / bagagewagen / kosten verplichte verzekeringen / kamer met ontbijt (op basis van dubbele kamer, overnachtingen in 5* hotels) / apero en catering op bepaalde dagen / transport heen en terug van oldtimer op vrachtwagen

Voorwaarden

Enkel de voertuigen gebouwd tussen 1930 en 1975 (modeljaar) worden toegelaten. Voertuigen gebouwd na deze datum, maar waarvan een identiek model (zelfde type én motorisatie) reeds vóór 1975 in productie was mogen deelnemen aan de selectie.

Het toegelaten aantal deelnemende voertuigen is 72 (alle categorieën samen) voor zover ze zijn voorzien van hetzij een BFOV Identificatiefiche, hetzij een Internationale FIVA Identity Card of een Registration Document for Vehicles of Potential Interest.

Het organiserend comité behoudt zich het recht voor om de inschrijving van een voertuig te weigeren zonder hiervoor een reden te moeten opgeven. Wordt de inschrijving niet aanvaard, dan zal het inschrijvingsgeld integraal worden teruggestort.

Vorige editie