Le Petit Tour 2021

zondag 12 september 2021 > zondag 19 september 2021

Het parcours

zondag 12 september // waregem

Pré-start in de regio Waregem: jij heft het glas en eet een hapje. Ondertussen krijgt je classic car een technische en administratieve check en laden we hem op transport richting Valkenburg, onze startlocatie van editie 2021.

woensdag 15 september // valkenburg

Je classic car is al ter plaatse, nu nog de piloot en de co-piloot... Je rijdt erheen in het comfort van de wagen die je voor je dagelijkse verplaatsingen gebruikt. En aankomen doe je wanneer je zelf wil. Het officiële programma van Le Petit Tour 2021 begint immers pas morgen. Voor jullie de kamer opzoeken is er ruimschoots de tijd om herinneringen op te halen aan de vorige editie.

donderdag 16 september // valkenburg > düsseldorf

De echte start! De Lage Landen verwelkomen ons opnieuw. Je cruiset langsheen de Maas en flirt met de Belgische en Duitse grens. Via Roermond en Venlo rij je het groene Ruhrgebied binnen om ‘s avonds aan de Nederrijn in Düsseldorf aan te meren. De hoofdstad van Noordrijn-Westfalen heeft ongetwijfeld nog heel wat verrassingen voor ons in petto...

vrijdag 17 september // düsseldorf > kassel

Je laat het Ruhrgebied achter je, steekt de Rijn over en duikt het Sauerland in. Langs talloze meren en wintersportgebieden vervolg je je weg richting Kassel, de meest centraal gelegen grote stad in Duitsland. En ook een belangrijke stop op de sprookjesroute van de gebroeders Grimm. ‘s Nachts droom je over een fabelachtige route die eindigt in een kasteel. Soms worden sprookjes waar...

zaterdag 18 september // kassel > keulen

En dan terug westwaarts richting Keulen. Prachtige steden, imposante burchten en diepe bossen volgen hier op elkaar als de bladzijden in een sprookjesboek. Eindigen doe je in (barok)stijl met een galadiner in Schloss Bensberg. P.S. Vergeet je dansschoenen niet!

zondag 19 september // keulen > valkenburg

Nog éénmaal de Rijn oversteken en dan richting Limburg. Onderweg proeven we kort van het nationaal park Eifel en rijden we via het Geuldal de Cauberg op, bekend van die andere klassieker: de Amstel Gold Race... Op de startlocatie staan onze toekomstige classics ons geduldig op te wachten. Nog een afsluitende lunch met prijsuitreiking en helaas zit dan de editie 2021 erop. Jij stapt terug in de wagen waarmee je uit België bent vertrokken en rijdt comfortabel huiswaarts. En wees gerust: wij zorgen er voor dat je geliefde classic car terug in Waregem geraakt.