Le Petit Tour 2023

woensdag 20 september 2023 > zondag 24 september 2023

Le Petit Tour maakt elk jaar een lus in of rond België en duurt telkens vier dagen. Het start- en eindpunt bevindt zich altijd op maximaal 300 kilometer van Waregem. Wij brengen daar jouw classic car heen, jij rijdt er zelf naartoe in het comfort van de wagen die je voor je dagelijkse verplaatsingen gebruikt.

Je cruiset 4 dagen, op je eigen tempo. Of je neemt deel aan de regularity. Alles mag, niks moet. Je ontdekt in elk geval een buurland, maakt vrienden, en wou dat dit bleef duren.

Helaas...er is een laatste stop. Daar plaatsen wij je classic car op onze speciaal uitgeruste opleggers, en jij stapt weer in de wagen waarmee je uit België bent vertrokken. Jij rijdt comfortabel huiswaarts; wij brengen je classic car intact terug.

Elk jaar ontdek je zo een nieuwe symfonie van routes voorbij de landsgrens. Met België als baken.

2019

Waregem – Rotterdam – Leeuwarden – Utrecht – Willemstad

2020

Noodgedwongen home sweet home, courtesy of corona.

2021

Waregem - Valkenburg - Düsseldorf - Kassel - Keulen - Valkenburg

2022

Waregem - Malmedy - Frankfurt - Fulda - Königswinter - Malmedy

2023

Waregem - Schengen - Straatsburg - Baden-Baden - Baden-Baden - Schengen

Richting noord, oost, zuid of west; finaal zal blijken: thuis is wellicht best. Maar de weg ervandaan en er terug heen is niet minder dan een must.

Het parcours

zondag 17 september // Waregem

Nobless oblige: we starten met de pre-start. Op het programma: de technische keuring, de administratieve controle en – jawel – ‘Le Petit Prologue’, oftewel een eerste regelmatigheidstest.

Daarna laat je je classic car in goeie handen bij ons achter, je mengt je met een drankje en een hapje onder het gezelschap en smeedt daar al dan niet snode plannen voor de 4de editie die enkele dagen later van start gaat.

Wij zorgen ervoor dat je wagen veilig en wel op de trucks geladen wordt en woensdag op het startpunt voor je klaarstaat.

woensdag 20 september // Waregem > Schengen

Je rijdt op eigen tempo met je (co-)piloot in je ‘comfy car’ richting Luxemburg. Vol verwachting, zonder meer...

donderdag 21 september // Schengen > Straatsburg

Classic car time! Nu zijn we echt vertrokken. Vanop het Drielandenpunt rijd je vandaag la Douce France binnen. Je volgt de machtig mooie Moezel die tussen Metz en Nancy voor je de weg baant naar de natuurpracht van het regionaal park Lorraine. Ongetwijfeld overdonderd draai je daarna het stuur richting het oosten, waar de hoofdstad van de Elzas al haar charmes op je loslaat. Wedden dat je het later ooit nog zegt: We’ll always have Strasbourg.

vrijdag 22 september // Straatsburg > Baden-Baden

En avant la musique! Vandaag beklim je de ballons, de bolvormige bergen van de bosrijke Vogezen. Het meest oostelijke punt van Frankrijk brengt je vervolgens via de Rijn tot in het sprookjesachtige Baden-Baden. Die stad mag je 2 heerlijke nachten lang je thuis noemen.

zaterdag 23 september // Baden-Baden> Baden-Baden

Kwestie van het hele kompas te bespelen: we rijden zuidwaarts en weer noordwaarts voor een hele dag in het legendarische Zwarte Woud, een park met de donkergroenste naaldbossen; met hoge bergen, diepe meren, heidevelden, venen... Je bevindt je in een van de jongste natuurparken van Duitsland. Maar ook in een van de oudste middelgebergten van Europa.

zondag 24 september // Baden-Baden > Schengen

Es war so schön… De laatste dag breekt aan. Nog één keer de Rijn over en dan een pittige rit op vlotte banen richting Schengen voor de laatste lunch. We reiken prijzen uit. En dan keer jij comfortabel huiswaarts.

Wij ontfermen ons over je classic car. Geen zorgen, hij raakt veilig thuis. Hij zal zelfs proper gewassen zijn. En onder z’n motorkap zal hij zonder twijfel nog stilletjes nagenieten van zijn Petit Tour. (Volgend jaar is gelukkig niet meer zo veraf.)